Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor a nőiség kibontakozik megjelenik a női méltóság is

2008.12.03

Kedves Látógatóim!

Sok időn át gondolkoztam azon, hogyan is kezdjek bele ebbe a hosszú és igen sokrétű témakörbe. Terveztem miként is építsem fel alapjaiból a nőiséget. Az évek során oly sokan tették ezt és van köztük,aki igen jól oldotta meg.

Mégis egy új szempontból megközelítve adom át véleményemet. Természetesen nem kötelező egyetérteni velem. Remélem arra ösztönzőleg hatok majd,aki keresi-kutatja, hogy önmaga miként tudja megoldani a feladatát.

A betegség, ahogyan azt ismerjük, tudatlanság és hibás életmód; valamilyen hiány következménye. Az ember megszegi a Természet törvényeit, nemcsak amikor étkezik, de akkor is, amikor az őt körülvevő életet "használja". Ahogyan a földet, a levegőt, a vizet beszennyezi, tönkre teszi, - minden meg van mérgezve.

Az ember gondolatai is meg vannak mérgezve!

A helyes gondolkodás és jóakarat meghozza  az idegrendszer feletti kontrollt, a helyes légzést és a nyugodt, kiegyensúlyozott életet.

A földön az idők kezdete óta  -el nem tudnátok képzelni milyen régen volt- számtalan faj létezett, és mindegyik hozzájárult, hogy az emberi élet olyanná alakuljon ki, amilyennek ma ismerjük.

Megtanulhatjuk az égen lévő megszámlálhatalan csillagtól, hogy EGY egységes egész,  EGY végtelen, örök élet részei vagyunk, mely megy a maga útján;és a helyes hozzáállás, a helyes viselkedés által saját életünk folyamatosan közeledik a "tökéletes valósághoz".

Minden korban voltak költők, filozófusok, bölcsek és szentek, akik beutazták a fény birodalmát, és feljegyezték az ott található örök igazságokat.

Az univeztumban semmi nem vész el. Az anyag minden atomja megmarad, csak formáját változtatja meg. A múlt nem csukott könyv, mint azt gondolnánk. Onnan származnak emlékeink, melyek átszövik a jelent; a jelenlegi személyiségünket. Az pedig biztosan segítségünkre van, ha egy finomabb tudatszínt felébred bennünk; tisztább fényt vet valódi önmagunkra, és ösztönöz a további fejlődésre.

Az egoizmus és a materializmus, ami bezárja előttünk az igaz valóság világának "aranyló kapuját".

Néhány régi kultúrában igen nagyra tartották a NŐT. Minden családban megbecsülték és nagy tiszteletben tartották az ANYÁT.

Ez a "jó szokás" nagy átalakuláson ment keresztül. Az átalakulások során a megbecsülés és a tisztelet lecsökkent és néhol elveszett.

Erre mutat rá a mai korban Bert Hellinger is. A családot a társadalom legfontosabb egységének; sok öröm és sok bánat forrásának tekinti.

Több területet is vizsgált:  1. Milyen családi hátterük lehet a súlyos lelki betegségeknek?

                                               2. Férfi és nő, szülő és gyermek kapcsolata egyes esetekben

                                                    miért harmónikus és máskor miért rossz?

                                               3. Milyen szerepet játszik a vallás az emberek fejlődésében?

                                               4. Hogyan viszonyulunk - hogyan viszonyuljunk a halálhoz?

 

Egy gyakran használt szimbólum volt a körbe zárt háromszög. Az ATYA, ANYA és a FIÚ jelképe volt ez, az univerzális szeretet körébe zárt Szentháromságé.

A Szentháromság jelképezte a házasságban élő férfi és nő gyermekkel megáldott családját. A férfi, a nő és a gyermek hármassága - három az egyben- isteni, áldott és szent volt. Ez a morális felépítés egy kiemelkedő tulajdonsága egy nemes társadalomnak. 

Milyen volt a bölcs ember, a bölcs vezető /nem feltétlenül mindig férfi/ ? Ő egyfajta lelki vezetőként előkelő, mégis alázatos tud maradni. Megőrizve gyermeki játékosságát, mégis bölcsesség, tisztelet, békesség és szeretet övezte. Meg tudta teremteni a testi - lelki, közösségi jólétet és békét.