Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nőtől NŐKNEK néhány gondolat

2009.03.10

Minden NŐ gyönyörű! Még amikor a külső szemlélő nem is annak látja,akkor is!

Beszélgettem,leveleztem a neten hölgyekkel: fiatalokkal és kicsit idősebbekkel, helyesekkel és nagyon szépekkel. Szinte mindenki várta a nőnapi meglepit. Még ő is,aki egyedül él,vagy rossz házasságban szenved.Még akkor is,ha nem tartja valami sokra a nőnapot.

Sokan nem is tudják miért is ünnep ez a nap. Miért ünnepeljük a NŐKET? és miért ?pont március 8-án?

A régi emancipált eszmék már átalakultak és más értékrendet képviselnek.

Visszarérek az első gondolataim egyikéhez.Tehát a várakozás élményéhez. Csak szívből tudom remélni,hogy mindenki kapott "ajándékot". Lehet,hogy nem is attól,akitől várta. Ez lehet egy jó szó,egy kedves mosoly,egy előzékeny udvariasság. De vajon a morci állapottól észre tudták-e venni? Remélem igen!

Kicsit lázadásra szeretném bírni azokat a hölgyeket,akik nem kapták meg azt,amit vártak.Lehet,hogy nem is értenek velem egyet,de az örömüket maguk is megteremthetik.

Most lehet mondani,hogy az nem olyan,mintha kivülről kapjuk.Én viszont azt gondolom,hogy a sóvárgás és kesergés helyett vegyük kicsit kézbe érzelmi életünket.

Lehet meglepit venni, esetleg készíteni saját magunknak.Sőt még a barátnőnknek,rokonunknak is. Most gondolok egy szál,vagy egy kis cserép virágra,amit az íróasztalunkra,konyhaasztalunkra helyezhetünk. Lehet venni egy finom desszertet,egy különleges kávét,teát,amit csajos bulit szervezve egy kötetlen cseverészés mellett elfogyaszthatunk.Ez lehet egy kávézóban,egy teázóban,esetleg otthon,egy jó szomszéddal,egy remek barátnővel. És ha senki sem jut nekünk,akkor egy szimpatikus kolléganővel,vagy kollégával.

Legyünk találékonyak és vegyünk apró örömöt,mert sok apró picike  boldog pillanat adja meg,hogy érzelmi életünk szilárd alapokon nyugodjék.És ne legyünk kiszolgáltatva un. csak külső örömforrásnak.

Természetesen ez nem csak a Nőnapra, Anyáknapjára és egyéb NEVES és NEVEZETES ünnepre való jó tanács,hanem bármikor alkalmazható,amikor szükségét érezzük egy kis töltekezésnek.

Sok ötletem van még,ami nem kerül horror összegbe és nem csak pillanatnyi örömöt okoz.

Ilyen egy jó könyv,egy jó cd-dvd,egy arcmasszázs a kozmetikusnál,egy óriási séta bárhol,ahol jól érezzük magunkat. Aki a nyüzsit szereti az egy bevásárlóközpontban nézelődjön. Aki a csendes helyeket kedveli menjen a természetbe.Mindegy hol,mindegy mikor,mindegy miért,de gyűjtsünk pozitív élményeket,mert "az ínséges időkben" ezekre gondolva máris új energiaforrásaink kapcsolnak be és biztos,hogy átsegítenek a pillanatnyi pocsék közérzeten,esetleg egy nehezebb helyzeten.Mindig legyen tartalék erőnk,amihez minden feltétel nélkül fordulhatunk,hogy megmártozva benne,és feltöltekezve tovább mehessünk.

Minden,ami anyagi természetű elveszhet,de az élmények,az érzések,történések által kiváltott érzelmek mindig bennünk maradnak.Senki és semmi nem veheti el,és senki és semmi nem birtokolhatja.

Az a miénk,amit megteremtünk magunknak! Ez nem a milliókról szól,de élmények,tapasztalatok,átélések szükségeltetnek hozzá.

Kívánom,hogy minnél több hölgy "találjon" magában értékeket és körülményektől független "örömenergiát"!!!

 

 

A mappában található képek előnézete