Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ÉLET sói(14)

2008.11.30

Nr. 6  Kalium sulfuricum

 

Ajánlott potencia: D 6   DHU

 

Természetes előfordulás: Burgonya, banán, aszalt gyümölcs, napraforgómag, zöldség, tengeri hal, szárnyashús, tojás, tejtermékek.

Funkció: Szöveti oxigénfelvétel elősegítése, máj méregtelenítő működésének támogatása.

Érintett szervek és testrészek: Hasnyálmirigy, máj, bőr, nyálkahártyák. Ez a só a  felhámsejtben és a hámszövet más sejtjeiben fordul elő, többnyire a vassal együtt a sejtek oxigénellátásában játszik szerepet és a sejt anyagcserét aktiválja. A gyulladásos folyamat 3. stádiumában sárgás-nyálkás, gennyes váladékozáskor jól használható.

Hiánytünetek: Hiánya esetén az érintet személy nagyon vágyik a friss levegőre, továbbá megfigyelhető korpázás, viszketés a bőrön, és allergiás bőrbetegségek jelentkezhetnek.

Alkalmazási terület: "Minden olyan betegségi folyamatánál,ahol a tünetek nem megfelelően fejlődtek ki..." /H.G.Jaedicke/. Mindenféle krónikus gyulladás esetén, korpázással járó bőrelváltozások, krónikus gennyes nyálkahártyahurutoknál /orr-, fül-, torok-, hörgő-, kötőhártya-gyulladások/, gyomor- és bélhurutok, máj- és vesegyulladás, reumás ízületi fájdalmakkor. Általánosságban a méregtelenítési- és kiválasztási folyamatok fokozására bevált szer.