Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ÉLET sói(11)

2008.11.26

Nr.3  Ferrum phosphoricum

 

Ajánlott potencia:  D 12  DHU

 

Természetes előfordulás: Gabonamagvak, lencse, borsó, földi eper, olajos magvak, datolya, szójatermékek, tojás, hús, hal, tejtermékek.

Funkció: Oxigénszállítás, ú.n. "elsősegélyszer".

Érintett szervek és testrészek: Vér, érrendszer, bél.

Hiánytünetek: A vas-foszfát, ill. a vas életfontosságú, mert elengedhetetlen része nemcsak a vörösvértesteknek /haemoglobin/ , hanem az összes sejtben megtalálható. Sok enzimatikus folyamat résztvevője és fontos szerepet játszik a fertőzés elleni védekezésben. Gyermekkorban a vas a növekedéshez szükséges. A menstruáció, a terhesség és a szoptatás időszakában fokozottan igényli a szervezet. Hiánya esetén előfordul koncentrációs  nehézség, alacsony hőmérséklet, pulzáló-kalapácsoló fejfájás, gyulladások kezdeti stádiumai.

Alkalmazási területei: Ez a biokémiai szere a hirtelen fellépő megbetegedéseknek, a gyulladásos és lázas állapotok kezdeti stádiumának. Alkalmazható gyermekbetegségeknél, anémiás /vérszegény/ állapotokban, fájdalmas sebek, vérzések, zúzódások, ízületi ficamok, testi túlerőltetés esetén, vérellátási zavarok esetén, reumatikus tüneteknél, fájdalommal járó heveny gyomorhurut és hányás,valamint lázzal járó nyári hasmenések esetén.