Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ÉLET sói(10)

2008.11.26

Nr.2 Calcium phosphoricum

 

Ajánlott potencia:  D6  DHU

 

Természetes előfordulás:  Kalcium: Teljes kiőrlésű gabona, tejtermékek, olajos magvak, hal, burgonya.        Foszfor: Tojás, hús, hal, burgonya,tejtermékek.

Funkció: Stabilitás, a tartás biztosítása, csontfelépítés, a vér megfelelő összetételének biztosítása, a csontváz kialakítása, fehérje-feldolgozás /albumin-képzés/, görcsoldás.

Érintett szervek és testrészek: Az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló szöveti só. Felépítő és erősítőszer, elsősorban a csontok kompakt-állományában fordul elő, de minden sejtben megtalálható. A sejtmembránok működésére és a fehérje- szintézisre hat

Hiánytünetek:

Gyermekeknél: a gerinc és a fogazat hiányos fejlődése, csontritkulás, késedelmes csontképzés, késedelmes fogzás.

Felnőtteknél: csontok mésztartalmának csökkenése, csontritkulás, csonttörések iránti fokozott hajlam, anémia /vérszegénység/.

Alkalmazási területek: Valamennyi csont és fogbetegség esetén, nehezen gyógyuló csonttöréseknél, vérszegénységnél, tüdőproblémáknál, idegességnél, gyors fáradékonyságnál , alvási zavarok esetén /különösen a csecsemő és kisgyermekkorban, a növekedés éveiben/ kiválóan alkalmazható. Menstruációs panaszok, terhesség és lábadozási időszak esetén is adható.

Az eredményesség érdekében hosszabb időn keresztül kell alkalmazni.