Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyermekek képességeinek kibontakoztatása

2009.07.28

A kérdés az lehetne, hogy miért is fontos a gyermekek képességeinek kibontakoztatása.?

Valóban miért is fontos, hiszen nemzedékek nőttek fel úgy, hogy nem foglalkoztak a gyermekek lelkének megértésével, a gyermekekben rejlő tehetség felkutatásával, a gyermekek érzékenységével és életük élehetőbbé tételével. Akkor miért pont most kezdjük el?

Mert a jelenkor gyermekei már más lehetőségekkel, adottságokkal, tulajdonságokkal jönnek a világra, és egyben sokkal terheltebben is, mint néhány évtizede. Ezért fontos, hogy amikor a kor gyermekeiről beszélünk akkor nemcsak az újszülőttekre  gondolunk, hanem ide tartoznak az óvodások, kis-, és középiskolások, egyetemisták, fiatal felnőttek is.

Minden ember különleges, egyszeri és megismételhetetlen, és csak néhány szempont szerint illeszthető "skatulyákba". Joga van a személyiségének, egyéniségének megfelelő fejlesztésre, képzésben való részvételre. Ezt törvény is kimondja, de a technikai és anyagi lehetőségek nem biztosítják ezt számára.

Fejlődését meghatározza a belső és külső környezet. Mind a kettő hat rá egész élete során, és egyik a másiktól nem választható el, mert a létre jövő interakciók válaszok az őt ért ingerekre.

Évek óta újság, rádió, televizó hangoztatja, hogy milyen rossz az ország lakosságának egészségi állapota, és a gyermekeké fokozottan "érzékeny pont".  2000-től már 9000 koraszülőtt baba jön világra. Ezek a babák könnyebben sérülnek, könnyebben éri őket befolyás, torzulás. Nehezebben illeszkednek be a környezetükbe az érzékenységük miatt. És ha gyermekkorban nem korrigáljuk ezeket a deformitásokat felnőttkorúkban is komoly megpróbáltatásoknak vannak kitéve.

A környezeti és mentális ártalmak miatt az egészséges gyermekek és felnőttek szervezete is állandó készenlétben áll. Ez óriási megterhelést jelent!

Ezért néhány munkatársammal együtt úgy gondoljuk, hogy itt az ideje a sok "ötletelés" helyett a cselekvésnek. Országosan szervezzük azt a felmérést, ami valós képet nyújt az egészségi állapotunkról.  

A ROBGYÓGY által alkalmazott KOMPLEX RENDSZERT segítségül  kérve, lehetővé tesszük a mielőbbi okifelmérést és a korrekciót. Segítjük a gyógyulást és mindenkinek esélyt adunk arra, hogy képességeit kibontakoztassa.

A rendszer lényegéről beszélgetést, előadást, bemutatót tartunk előzetes egyeztetés alapján.

VÁRJUK NYÍTOTT GONDOLKODÁSÚ SZÜLŐK, INTÉZMÉNYEK döntést hozó VEZETŐI jelentkezését, akik SZÍVÜKÖN VISELIK A RÁBÍZOTT GYERMEKEK, FIATALOK, SPORTOLÓK, FELNŐTTEK SORSÁT és tevőlegesen is részt kívánnak venni képességeik kibontakoztatásában.

Érdeklődni, információt kérni, a programba jelentkezni lehet:

Levélben: robgyogy@t-email.hu

Telefonon: 06 30 62 62 676,  06 20 223 96 14

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.