Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baba project

2014.03.26

 

 

Anya-Apa-Baba vagy Mama-Papa-Baba

Egy kis nyelvészkedéssel kezdeném az írásomat.

Magyarországon nagy gyakorisággal az első „variációt” használjuk, de kisebb körben a második „variáció” érvényesül.

A második körbe az idegen országból származó egyik szülő vagy a tradicionális, hagyományőrző családból származók használják. Mármint a szavakat.

Ahol Anya-Apa a szülő, ott Mama-Papa a nagyszülő.

Ahol a Mama-Papa a szülő ott Nagymama-Nagypapa a nagyszülő.

Ezek „csak” szavak, de a szavaink kifejeződése meghatározza a gondolkodás módunkat, és ebből következően a tetteinket is. 


Miért kellett ez a bevezető? Mert amikor babát szeretnénk vállalni, a siker egyik legfőbb összetevője a gondolkodásunk és a tetteink milyensége.

Az hogy milyenek vagyunk, milyen a családi életünk, meghatározza milyen kisbaba érkezik hozzánk.

Biztos furcsán hangzik ez, de hallottatok már a telegóniáról. Ha eddig még nem, érdemes utána nézni a tudományos kísérletek bizonyítékainak, és annak, hogy ez a rendszer miként működik az élet különböző területein. Sokáig csak állatoknál találtak bizonyítékot rá, de már több mint10 éve emberi kapcsolatokban is bizonyítható a jelenléte.

Ezért is fontos, hogy kamaszkorunktól fogva milyen párt, vagy akár „csak” szexuális partnert választunk. Egyet tudni kell, hogy felnőttkorban amikor ágyba bújunk valakivel, akkor az addigi partnerek számától függően, kisebb vagy nagyobb gruppenszexben veszünk részt.

Mindenki „egyszerre van jelen” az ágyban.

Milyen botrányosan hangzik! Ugye? Pedig sajnos igaz.


Minden partner lenyomatát magunkban hordozzuk. Amikor valaki megtalálja végre azt a párját, akitől gyermeket szeretne, férfiként hordozó, nőként aktiváló szerepet tölt be, és a baba képezi le fizikai testében az előző kapcsolatok minőségét. Ehhez a teherhez még súlyosbító körülmények lehetnek az öröklött gének, melyek magukban hordozzák a családi betegségeket, a hajlamok csíráját.

Több aspektusa is lehet a „találkozásnak”;

>nem fogan meg a kívánt gyermek,

>megfogan, de nem tud világra jönni, mert vetélés, vetélések sora nem engedi.

>Megfogan, megszületik (a születés minősége is hatással van a gyermek elkövetkező egész életére!), de sok betegségen megy keresztül fejlődése, növekedése közben.

-Jó esetben kinövi a „terheket”, rosszabb esetben gyenge felnőtt lesz belőle .

(És akkor az ő utódai milyenek lesznek?)

-Kevésbé jó esetben nem növi ki a veleszületett vagy időközben felfedezett gyengeségeket, és ahogyan fejlődik, növekszik az állapot egyre súlyosabbá válik, sajnos. (Neki hogyan lesz gyermeke?)

>A legjobb dolog a jelen pillanatban az, hogy a baba komplikáció mentesen megfogan, megszületik, fejlődik, növekszik, remek felnőtté válik. Tudatosan olyan párt választ, vagy olyan „érkezik” az életébe, aki hozzá hasonló, és hozzájuk is egészséges gyermek születik meg.

Na, ez örvendetes hír, de erre igen csekély az esély. Mert a rejtett hibás gének később is aktiválódhatnak és persze a környezet, a körülmény állandóan befolyásolja, ingatja a jóllét állapotát.

A testi, lelki immunrendszer erőssége, a jó információs jel minőségi működése segíti a rendszeres korrekciót, és az egészség fenntartását. Ezt az adaptációs készséget természetesen lehet segíteni!

Végre már orvosi publikációkban, hivatalos közleményekben, újságokban megjelenik, rádióban, televízióban is elhangzik, hogy az első 1000 nap meghatározza a gyermek lehetőségeit. Meghatározza milyen minőségű életet lesz képes élni fejlődése közben, felnőtt korában, és egyáltalán milyen emberré válik.

Az első 1000 nap maradandó lenyomatot hagy; befolyásolja az érzelmi életet, a tanulási képességet, a „tudatos én” kialakulását, ezek által meghatározza a betölthető hely minőségét a családban, a társdalomban.

Persze semmi nincs bebetonozva, és éppen ezért megváltoztatható!

Azt nem mondom, hogy könnyű, sőt nagyon nem, de megoldás van rá. És aki felelős Anya-Apa, annak kötelessége mindent megtenni azért, hogy az utódja minél kevesebbet szenvedjen!


Milyen az élete olyan családnak, ahol allergiás, autista, hiperaktív, figyelemzavaros, nehezen fejlődő, oxigénhiányos, vagy fejlődési rendellenességgel született gyermek van?

A tartósan kritikus helyzet állandó félelemet generál, amiben nem lehet minőségi életet élni, nem lehet minőségi életet biztosítani. Akkor sem, ha jó anyagi körülmények között élnek, de amikor ez is hiányzik, akkor a lelki katasztrófa bármikor bekövetkezhet annak, akinek elfogy a lelki és/ vagy fizikai ereje.


Van lehetőség megváltoztatni a „megváltoztathatatlant” !!!!!


 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.