Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Édes finomságok

2009.12.13

 

Zsuzsi szelet? Lajcsi szelet? Mézes zserbó?

Mindenki más néven ismeri, de az egységes, hogy nagyon finom!

 

Hozzávalók :
tészta :
2 evőkanál méz
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
8 dkg Rama margarin
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
kevés tej.
A liszt kivételével a többi hozzávalót gőz felett felolvasszuk, és a liszttel összedolgozzuk.
4 lapot sütünk belőle (lehet 3-at is).

Krém :
fél liter tej
5 evőkanál liszt
Ezt felfőzzük, és kihűtjük.

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Ezt habosra kavarjuk,és a másikkal összedolgozzuk.

A lapokat megtöltjük,és a tetejére csokimázat teszünk.

Kép 

 

 

 

 

 

 

Dunahullám

Hozzávalók (-):
1 Rama
25 dkg porcukor
4 tojás
30 dkg liszt
4 evőkanál tej
1 sütőpor
1 kanál kakaó
meggy
Krémhez:
1 csomag eper ízű puding
3 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
Tetejére:
tortabevonó

1 Ramát, 25 dkg porcukrot, 4 tojást habosra keverünk, hozzáadunk 30 dkg lisztet, 4 evőkanál tejet, 1 sütőport és jól kikeverjük. A felébe 1 kanál kakaót rakunk. A tepsit kizsírozzuk vagy sütő margarinozzuk, kilisztezzük és alulra a sárga, felülre a barna tésztából teszünk, majd megszórjuk meggyel és megsütjük. Krém: 1 csomag eper ízű pudingot 3 dl tejjel sűrűre főzünk. 25 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral. A kettőt összeadjuk, egy kis meggylevet önthetünk hozzá. A tészta tetejére rakjuk, és csokimázzal leöntjük

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Mazsolás-túrós kifli

 

Hozzávalók:
8 kicsi kifli
25 dkg tehéntúró
4 dl kefir
5 dkg mazsola
1 alma
4 evőkanál sárgabarack lekvár
1 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
ízlés szerint kevés porcukor
csipetnyi só.

 

A kiflik mindkét végét levágjuk, és fakanál nyelével kitoljuk a kiflibelet. A puha belet egészen apróra vágjuk és összekeverjük az áttört túróval. Hozzáadjuk a 2 dl kefirt, a sárgabaracklekvárt és a megmosott, leszárazott mazsolát. Sóval, reszelt citromhéjjal és kevés citromlével ízesítjük, majd a felvert tojást is hozzákeverjük.

A kifúrt kifliket megtöltjük az ízes krémmel. Kis tepsit kevés margarinnal kikenünk, és a megtöltött kifliket belehelyezzük, jó szorosan egymás mellé. A megmaradt krémhez hozzákeverjük a megmaradt kefirt, kevés cukorral és csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd leöntjük vele a kifliket.

10 percig hagyjuk a tepsiben, ezalatt a kifli héja magába szív a krémes öntetből egy keveset.
Ezután előmelegített, közepesen forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a mártásba szúrt hurkapálcára már nem ragad az öntetből. Tálalás előtt kevés porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

Nagyon gusztusos és finom, kiadós és nem drága meleg tészta, amely egy leves után második fogásnak is megfelelő. Bő egy óra alatt elkészül.

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Túró Rudi őzgerincformában

Tészta :
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
16 dkg margarin
1 tojássárgája
2 kanál porcukor
kis tej
2 kanál kakaópor.

Összegyúrjuk,és kétfelé vesszük a masszát. Kinyújtjuk mindkettőt, és zsírral kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán lecsüngjön, és majd a végén rátudjuk hajtani a tetejére.

Töltelék :
0,5 kg túró
mazsola ízlés szerint
4 tojássárgája + 4 tojásfehérje habnak felverve
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 kanál búzadara.

Összekavarjuk, a habot a végén tesszük hozzá óvatosan. Elosztjuk a tölteléket a tésztával bélelt őzgerincformákba, és a lecsüngő tésztát ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, tűvel szurkálva nézzük, hogy készen van-e. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és a tetejére csokimázat teszünk.

Kép 

 

 

 

 

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

3397maklár alkotmány 22

(kovácsgyuláné, 2013.02.22 15:49)

nagyon finom sűteményeket csináltál még nem probáltam ki de meg fogom